Een heerlijk alledaagse romige tomatensaus voor bij de gnocchi of pasta.
1 Snijd de courgette in blokjes, snipper de uitjes en de knoflook. Droog de mozzarella in keukenpapier en scheur het in reepjes.
2 Zet de eerste pan op half vuur en verwarm de olijfolie. Fruit als eerste de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten de courgette eraan toe.
3 Voeg na 3 minuten de gezeefde tomaten toe en laat het geheel op een zacht vuurtje pruttelen. Verwarm gelijktijdig de andere pan voor de Gnocchi.
4 Bak de Gnocchi in de pan met een klein scheutje olie en voeg er zout, peper en knoflookpoeder aan toe.
5 Voeg de Gnocchi na 5 minuten toe aan de tomaten saus. Voeg de room toe en laat het geheel 5 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
6 Serveer de Gnocchi op een bedje van rucola en leg de mozzarella er bovenop. Eetsmakelijk!
Serveertip: Besprenkel het gerecht met goede olijfolie.
Informatie
2 personen
30 minuten
Makkelijk
Ingrediënten
- 1 pak Gnocchi
- 400 ml Gezeefde tomaten
- 1 Courgette
- 1 Rode ui
- 2 Teen knoflook
- 1 Bol mozzarella
- 10 ml room
- 1 Zak rucola
- Snuf zout, peper en knoflookpoeder
- 1 El Olijfolie
Keukenspullen
Hoi! Ik ben Alwin, een filmmaker uit Rotterdam. Naast het maken van films heb ik nog een hobby: eten. Ik ben geen food professional, maar wel heel enthousiast om jullie mee te nemen in de wondere wereld van eten.
Omdat we eten bereiden vet gezellig vinden, delen we onze ervaringen graag met jou. Doe hier je inspiratie op om met gemakkelijke recepten een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.
Met de recepten van Vet Gezellig Eten hoef je je niet druk te maken dat je uren in de keuken staat, eten bereiden moet namelijk wel gezellig blijven!
Voor recept ideeën, suggesties of een samenwerking neem contact met ons op! Je kunt een mail sturen naar het info mail adres, een privé bericht sturen op onze instagram: Vet Gezellig Eten pagina of vul het formulier in op de contactpagina.