Romige pasta carbonara met vegetarische spek.
Stappen
1 Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd ondertussen de rode uit en knoflook in kleine stukjes.
2 Maak de romige saus: voeg de slagroom, kaas en ei toe in 1 kom en roer het tot een geheel.
3 Zet een koekenpan met een scheutje olie op het vuur. Bak de ui, knoflook en de spekjes 5 minuten op. Schep vervolgens alles uit de pan en zet het vuur op middelhoog.
4 Maak de saus warm in dezelfde koekenpan, roer tot de kaas gesmolten is. Giet de spaghetti af en voeg de saus en de spekjes toe aan de spaghetti. Doe dit kort voor het serveren, zodat het ei niet gaat stollen.
Serveertip: Lekker met een stukje breek brood.
Informatie
2 personen
30 minuten
Makkelijk
Ingrediënten
- 120 Gram Pasta
- pak Ah vega spekreepjes
- Rode ui
- 100 ml Slagroom
- 1 Teen Knoflook
- 1 Ei
- 35 gram AH Geraspte Franse Gruyère 47+
- Verse Peterseli
Keukenspullen
Hoi! Ik ben Alwin, een filmmaker uit Rotterdam. Naast het maken van films heb ik nog een hobby: eten. Ik ben geen food professional, maar wel heel enthousiast om jullie mee te nemen in de wondere wereld van eten.
Omdat we eten bereiden vet gezellig vinden, delen we onze ervaringen graag met jou. Doe hier je inspiratie op om met gemakkelijke recepten een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.
Met de recepten van Vet Gezellig Eten hoef je je niet druk te maken dat je uren in de keuken staat, eten bereiden moet namelijk wel gezellig blijven!
Voor recept ideeën, suggesties of een samenwerking neem contact met ons op! Je kunt een mail sturen naar het info mail adres, een privé bericht sturen op onze instagram: Vet Gezellig Eten pagina of vul het formulier in op de contactpagina.
3 Comments
Ziet er lekker uit! Kan je de slagroom (en hoeveelheid) nog aan de ingrediëntenlijst toevoegen? 🙂
Gedaan! Thanks voor je oplettendheid!
Dit ziet er niet zo smakelijk uit, vind ik. Maar ik geloof wel dat het heerlijk is!