Een lekkere zoete aardappel frittata als lunchgerecht of avondmaaltijd.
Stappen
1 Zet een pan met water op het vuur. Snijd de ui, broccoli, zoete aardappel en knoflook in stukjes. Als het water kookt doe je de broccoli en zoete aardappel in de pan en kook voor 5 minuten.
2 Kluts ondertussen 3 eieren in een kom en voeg zout en peper toe. Zet een tweede pan op het vuur met een scheut olie.
3 Fruit het uitje en de knoflook in de steelpan. Giet de broccoli en aardappels af en bak ze voor 4 minuten mee.
4 Voeg de eieren toe in dezelfde pan en strooi er kaas overheen. Doe de deksel op de pan en laat het ongeveer 5 minuten op half vuur bakken.
5 Je kunt het ei nog omkeren, maar dat is niet nodig.
Serveertip: Serveren met een beetje rucola op het ei. Lekker met een Libanees brood en yoghurt spread als bijgerecht.
Informatie
2 personen
20 minuten
Makkelijk
Ingrediënten
- 3 eieren
- 1 zoete aardappel
- 1 middel rode ui
- kleine broccoli
- teen knoflook
- handje geraspte belegen kaas
- el olie
- zout & peper
Keukenspullen
Hoi! Ik ben Alwin, een filmmaker uit Rotterdam. Naast het maken van films heb ik nog een hobby: eten. Ik ben geen food professional, maar wel heel enthousiast om jullie mee te nemen in de wondere wereld van eten.
Omdat we eten bereiden vet gezellig vinden, delen we onze ervaringen graag met jou. Doe hier je inspiratie op om met gemakkelijke recepten een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.
Met de recepten van Vet Gezellig Eten hoef je je niet druk te maken dat je uren in de keuken staat, eten bereiden moet namelijk wel gezellig blijven!
Voor recept ideeën, suggesties of een samenwerking neem contact met ons op! Je kunt een mail sturen naar het info mail adres, een privé bericht sturen op onze instagram: Vet Gezellig Eten pagina of vul het formulier in op de contactpagina.