Heerlijk romige pasta met gerookte zalm en cherrytomaten.
Stappen
1Zet de kookpan met water op het vuur. Snijd de ui, knoflook en de zalm in stukjes en halveer de cherrytomaten.
2Zet een steelpan op het vuur en voeg een scheut olie toe. Bak de ui, knoflook op laag vuur voor 2 minuten en voeg daarna de tomaten toe. Bak het geheel voor 3 minuten.
3Als het water kookt kun je de spaghetti toevoegen. Terwijl dit staat te koken voeg je aan de andere pan de roomkaas, chilisaus, zout en peper toe.
4Rooster de pijnboompitten in een aparte pan en giet de spaghetti af. Voeg de saus en de zalm toe aan de pasta.
5Laat dit een minuut staan met de deksel op de pan. Serveer daarna het gerecht met de pijnboompitten en peterselie op een bord.
Serveertip: Lekker om goede olijfolie toe te voegen als het op je bord ligt.
Informatie
2 personen
30 minuten
Makkelijk
Ingrediënten
- 100 gram gerookte zalm
- 150 gram volkoren spaghetti
- 200 gram cherrytomaten
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 100 gram roomkaas
- 1 el chilisaus
- 1 hand pijnboompitten
- verse peterselie
- Zout & peper
Keukenspullen
Hoi! Ik ben Alwin, een filmmaker uit Rotterdam. Naast het maken van films heb ik nog een hobby: eten. Ik ben geen food professional, maar wel heel enthousiast om jullie mee te nemen in de wondere wereld van eten.
Omdat we eten bereiden vet gezellig vinden, delen we onze ervaringen graag met jou. Doe hier je inspiratie op om met gemakkelijke recepten een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.
Met de recepten van Vet Gezellig Eten hoef je je niet druk te maken dat je uren in de keuken staat, eten bereiden moet namelijk wel gezellig blijven!
Voor recept ideeën, suggesties of een samenwerking neem contact met ons op! Je kunt een mail sturen naar het info mail adres, een privé bericht sturen op onze instagram: Vet Gezellig Eten pagina of vul het formulier in op de contactpagina.
1 Comment
Perongeluk sweet chili saus gebruikt (is geen aanrader haha)