Logo_kleinLogo_kleinLogo_klein
  • Home
  • Recepten
  • Blog
  • Contact
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meer resultaten

Frisse couscous salade met geitenkaas

  • Home
  • Alle recepten
  • Avondeten
  • Frisse couscous salade met geitenkaas

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset
Stappen

1 Kook het water in een waterkoker en weeg de couscous af. Leg de couscous in een kom en voeg er zout, peper, gerookt paprikapoeder en water aan toe. Laat dit 15 minuten rusten. (tip: roer het na een paar minuten om en voeg aan het einde olijfolie toe zodat het niet gaat plakken)

2 Schil de zoete aardappel en snijd het in partjes. Verwarm de oven of airfryer voor op 200 graden en bak de zoete aardappel ongeveer 15 minuten tot hij lichtbruin van kleur wordt.

3 Snijd vervolgens de komkommer, ui en de tomaatjes. Voeg deze na 15 minuten toe aan de couscous.

4 Rasp de knoflook en meng deze in een kom met de yogurt, mayo, zout en peper.

5 Als de airfryer klaar is laat je de zoete aardappel even afkoelen en maak je het bord alvast op. Voeg als laatste de geitenkaas en zoete aardappel toe. Serveer het met de dressing ernaast. Eetsmakelijk!

Serveertip: Lekker als bijgerecht maar met een stukje vlees/vis een prima avondmaaltijd.


Ook lekker

02/12/2021
Cheese oregano stokbrood van Subway maken
Do you like it?
2 Lees meer
10/13/2020
Pantosti met tomaat, mozzarella & pesto
Do you like it?
4 Lees meer
10/13/2020
Pasta gerookte zalm met zoete roomsaus.
Do you like it?
1 Lees meer
Informatie

2 personen
20 minuten
Makkelijk


Ingrediënten

  • 200 gram couscous
  • 1 zoete aardappel
  • 1 komkommer
  • 1 bakje cherrytomaat
  • verse peterselie
  • 2 el yoghurt
  • 1 el mayo
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • rolletje geitenkaas
  • 1tl gerookt paprikapoeder
  • 1tl tijm
  • zout en peper
  • 300ml kokend water (1,5 aantal gr couscous)

Keukenspullen

  • Apparaat
  • Kom
  • Waterkoker

DrankDrank
Informatie

2 personen
20 minuten
Makkelijk


Ingrediënten

  • 200 gram couscous
  • 1 zoete aardappel
  • 1 komkommer
  • 1 bakje cherrytomaat
  • verse peterselie
  • 2 el yoghurt
  • 1 el mayo
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • rolletje geitenkaas
  • 1tl gerookt paprikapoeder
  • 1tl tijm
  • zout en peper
  • 300ml kokend water (1,5 aantal gr couscous)

Keukenspullen

  • Apparaat
  • Kom
  • Waterkoker
Stappen

1 Kook het water in een waterkoker en weeg de couscous af. Leg de couscous in een kom en voeg er zout, peper, gerookt paprikapoeder en water aan toe. Laat dit 15 minuten rusten. (tip: roer het na een paar minuten om en voeg aan het einde olijfolie toe zodat het niet gaat plakken)

2 Schil de zoete aardappel en snijd het in partjes. Verwarm de oven of airfryer voor op 200 graden en bak de zoete aardappel ongeveer 15 minuten tot hij lichtbruin van kleur wordt.

3 Snijd vervolgens de komkommer, ui en de tomaatjes. Voeg deze na 15 minuten toe aan de couscous.

4 Rasp de knoflook en meng deze in een kom met de yogurt, mayo, zout en peper.

5 Als de airfryer klaar is laat je de zoete aardappel even afkoelen en maak je het bord alvast op. Voeg als laatste de geitenkaas en zoete aardappel toe. Serveer het met de dressing ernaast. Eetsmakelijk!

Serveertip: Lekker als bijgerecht maar met een stukje vlees/vis een prima avondmaaltijd.


Ook lekker

02/12/2021
Cheese oregano stokbrood van Subway maken
Do you like it?
2 Lees meer
10/13/2020
Pantosti met tomaat, mozzarella & pesto
Do you like it?
4 Lees meer

Een heerlijke frisse couscous salade als bijgerecht maar met een stukje vlees/vis of vega-vervanger ook vullend voor een avondmaal.

1 Kook het water in een waterkoker en weeg de couscous af. Leg de couscous in een kom en voeg er zout, peper, gerookt paprikapoeder en water aan toe. Laat dit 15 minuten rusten. (tip: roer het na een paar minuten om en voeg aan het einde olijfolie toe zodat het niet gaat plakken)

2 Schil de zoete aardappel en snijd het in partjes. Verwarm de oven of airfryer voor op 200 graden en bak de zoete aardappel ongeveer 15 minuten tot hij lichtbruin van kleur wordt.

3 Snijd vervolgens de komkommer, ui en de tomaatjes. Voeg deze na 15 minuten toe aan de couscous.

4 Rasp de knoflook en meng deze in een kom met de yogurt, mayo, zout en peper.

5 Als de airfryer klaar is laat je de zoete aardappel even afkoelen en maak je het bord alvast op. Voeg als laatste de geitenkaas en zoete aardappel toe. Serveer het met de dressing ernaast. Eetsmakelijk!

Serveertip: Deze couscous salade is lekker als bijgerecht maar met een stukje vlees/vis een prima avondmaaltijd.

Informatie

 2 personen
 20 minuten
Makkelijk

Ingrediënten
  • 200 gram couscous
  • zoete aardappel
  • komkommer
  • bakje cherrytomaat
  • verse peterselie
  • 2 el yoghurt
  • el mayo
  • teen knoflook
  • 1 rode ui
  • rolletje geitenkaas
  • 1tl gerookt paprikapoeder
  • 1tl tijm
  • zout en peper
  • 300ml kokend water (1,5 aantal gr couscous)
Keukenspullen
  • Apparaat
  • Kom
  • Waterkoker

Hoi! Ik ben Alwin, een filmmaker uit Rotterdam. Naast het maken van films heb ik nog een hobby: eten. Ik ben geen food professional, maar wel heel enthousiast om jullie mee te nemen in de wondere wereld van eten. 

Omdat we eten bereiden vet gezellig vinden, delen we onze ervaringen graag met jou. Doe hier je inspiratie op om met gemakkelijke recepten een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.

Met de recepten van Vet Gezellig Eten hoef je je niet druk te maken dat je uren in de keuken staat, eten bereiden moet namelijk wel gezellig blijven!

Voor recept ideeën, suggesties of een samenwerking neem contact met ons op! Je kunt een mail sturen naar het info mail adres, een privé bericht sturen op onze instagram: Vet Gezellig Eten pagina of vul het formulier in op de contactpagina.

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten sitemap


Ontbijt
Lunch
Bijgerechten
Avondeten

Contactgegevens


Recept ideeën, suggesties of een samenwerking, voor meer info bezoek de contact pagina.

Social Media


Voor meer recept video's en foto's kun je mij volgen op:
instagram

Zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meer resultaten

© VET GEZELLIG ETEN 2020. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.

      We gebruiken cookies om je de beste ervaring op onze site te bieden.

      Je kunt meer informatie vinden over welke cookies we gebruiken of deze uitschakelen in de instellingen .

      Powered by  GDPR Cookie Compliance
      Privacyoverzicht

      Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.

      Strikt noodzakelijke cookies

      Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan.

      Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan . Dit betekent dat elke keer dat je deze site bezoekt het nodig is om cookies weer in te schakelen of uit te schakelen.